Drive Out Start

Vi beställde en sele från Drive Out, och det blev en av deras modeller; Drive Out Start. Efter att ha mätt omfång runt magen och runt bog och bringa så chansade jag på att den storlek mini-minishetland skulle passa. Och ibland ska man bara ha tur! En likadan sele i storlek minishetland hade blivit för stor!!
 
Selen kom snabbt och trots att den är så liten så märks det att delarna är genomtänkta och rejäla. Som det står i beskrivningen så har man inte tummat på kvalitén och säkerheten. Det gör mig glad. 
 
Den satt som en smäck i alla fall, och eftersom hon har lånat sele lite då och då i våras och haft tömkörningsgjord så var det inget konstigt alls att dra åt däckelgjorden och lägga på bakselen. Okej att hon tog några krumsprång men det uppfattade jag som att hon tyckte att det var så förbannat kul när vi började röra på oss. 
 
Det enda jag bytte ut var pannbandet på tränset. Det passade egentligen men jag tyckte att ponnyn kräver lite bling. Och jag hade ett pannband till ett av hennes andra träns som hemskt gärna ville vara på körtränset, så det är lagom pimpat nu. Ursnyggt om jag får säga mitt. 
 
 
Eftersom det har hänt lite här sen jag uppdaterade sist, så har vi kommit en bra bit. Hon drar bildäck, sin svängel (se bild) och en liten lastpall. Hon har blivit "anställd" som Karlsagårdens sladdare av rundkorallen, så det är de hon arbetar med just nu. Hon gör rundkorallen väldigt fin!
 
Det är inga som helst problem med att spänna för henne och låta henne dra. Hon kämpar på och frustar och tar i, så hon är grym. Jag tror att hon är en liten arbetsmyra. 
 
Nästa vecka får hon skor, så då kan hon följa med som handhäst mycket mera och börja bygga upp lite kondis och muskler igen. Det ska bli kul! Om vi hittar några skor som kan funka... :)