LAVA's KM Ljungby 20/10

Tävlingen i söndags då, hur gick den?
 
Jag hade tänkt att vi hade gjort vår sista tävling för säsongen redan. Men det blev ändrade planer! Jag och L åkte med Natalie och Vidja till Ljungby och LAVA's KM.
 
En väldigt bra anläggning med två ridhus, massvis med boxar som de kunde hyra ut, toalett och omklädningsrum i anslutning till stallet, kafeteria och sådär. Så dit kan jag tänka mig att åka igen. Bra vägar var det dit också. 
 
Jag gjorde misstaget att inte läsa på ordentligt, så jag hade tagit för givet att det var okej att rida på babypelham med delta. Detta kom Natalie på när vi red fram och trollade fram ett par extra tyglar. Så jag fick rida fram med dubbla tyglar, samt med detta spektakel inne på banan. Det var väldigt intressant.
 
Vilka klasser red ni?
Jag valde klasserna T3 och V5. 
Varför det blev så var för att jag egentligen ville T6 men inte T8. T6 var skitkul att testa sist, men vi måste träna mer på kurvor och att bli säkrare i det. I ridhus tror jag inte ens att jag skulle få honom att hålla tölten med lösa tyglar faktiskt... Och T8 känns det som att alla är med i, även de som är betydligt duktigare. Vi kanske inte är riktigt redo för T3 egentligen, men vi testade och det var SÅ kul (och jobbigt). Visst, steglängdsökningarna var inte de bästa och ja, det var tufft att gå i ökad tölt på kortsidorna i flera varv. Men äsch!
 
V5 blev det för att ha en gren som jag tycker att vi kände oss trygga och starka i. T3 var verkligen en chansning, så det kändes skönt att ta en V5. Även om de också är en klass som väldigt många rider i, trots att de kan gå upp en klass..... 
 
Själva tävlingen då, hur gick det egentligen?
I T3, som var först ut, fick vi in ett bra tempo i den långsamma delen. Han var avslappnad och jag red ordentligt. När steglängdsökningarna kom så bara chansade jag, jag tog upp honom och tog ner honom så gott jag kunde och han undrade nog mest vad jag höll på med. Kortsidorna var väldigt korta så det var svårt att hinna få ner och hitta ett bra tempo för att sedan göra sig redo att öka igen. Men mer träning på de helt enkelt! Ökade tölten som var sista momenten gick sådär till en början, tills hästis fattade vad de var jag var ute efter. Då jäklar ökade han och var ganska stadig ändå. Jag var jättenöjd när vi kom ut från banan! Han hade varit så avslappnad som det bara gick och gjort sitt allra bästa.
 
I V5 gick det snabbt. Tölten satt superbra, likaså traven. Skritten vet jag inte, men han skrittade när han skulle, men de kändes sådär. Galoppen blev givetvis fel (den blir aldrig det hemma, är det inte konstigt???) men vi tog om den och då gick de bättre. Och någon taggade till när ett annant ekipage red om oss på insidan. Då jäklar blev det galopp! Kul :)
 
 
Summan av kardemumman är två nya personbästa! SÅ KUL!!
5,25 i T3 och 5,35 i V5. Så otippat och överraskande men såklart oerhört kul. Det blev ingen placering, jag tror att vi kom sexa i båda klasserna. Det hade varit roligt med en rosett såklart, men ingen rosett i världen slår känslan som jag har när jag tänker på hur grymma vi var!
 
Det känns väldigt kul att avrunda den här säsongen med flaggan i topp och ha lite funderingar om vad vi ska träna på till nästa säsong. För Natalie och Vidja gick det också bra för och vi är nog taggade till tänderna på att träna vidare!