Tävling Växjö 7 April

Jag har missat helt å hållet att delge hur det gick på vår första tävling i april! Rent resultat mässigt var det väl ingen höjdare MEN det var otroligt roligt att vara iväg. Jag hade full styrka med mig bestående av mamma, Malin, Robin & Joey. Fick till och med Robin till att köra, så det var väldigt skönt att slippa det momentet! Kunna fokusera på ridningen och sen slappna av lite efteråt i bilen. 
 
Vädret var okej på förmiddagen och i vår första klass. Efter lunch så bestämde sig solen för att bränna på ordentligt, så det blev första ridpasset i tshirt. Bara för att jag hade tagit på mig min favorit tshirt som kanske inte lämpar sig till tävling, men nu blev det så. För ulltröjan som jag hade tänkt ha på mig var på tok för varm då... 
 
Så själva tävlingen då. Jag velade in i det sista om vilket bett jag skulle ha. Det slutade med att jag tog de mjuka berisbettet. Och med handen på hjärtat så hade jag inte ridit så mycket med de innan tävlingen och det var ganska dumt, för det passade ingen av oss alls. Nu ska man inte skylla allt på bettet, men jag vet att det strulade till det en del. Sen att mina nerver också spökar till det är en del av de hela också förståss! Sen mesade jag en hel del. Tryckte in på så mycket som jag borde... men men övning ger färdighet. Försökte bara hålla honom i schack :)
 
Första klassen var T8 och ja, vad ska jag säga? Vi töltade på, styv, hög, kort och SKITPIGG var han och dessutom så bjöd han på trav en bra bit. Det blev inga roliga poäng, men kommentarer som bra takt fanns i alla fall. Mycket avdrag för att det blev trav, men jaja! Vad gör det om hundra år. 
 
Klassen efter lunch var V5, som kändes betydligt bättre. Han visade bra trav och galopp. Skritten var lite överenergisk och han slappnade inte riktigt av (vem kan göra det liksom?), tölten körde han likadant som innan lunch, kort, styv och lite hög. Vi fick 4,8 totalt av en domare och jag tror vi hamnade på 4,0 i den klassen. Helt okej! Det blev absolut ingen placering men 4,8 av en domare är personbästa :) 
 
Det var en rolig, lång och lärorik dag helt klart!