Semestern är slut

Nu är ponnyns semester slut och det är dags att börja träna inför framtiden. I hennes takt förstås, kanske lite långsammare för hon är så jäkla snabbtänkt... Tömkörningen går bra, men jag känner att jag behöver träna mer på kommandon och att hon ska bli lite säkrare på att gå på framåt, så de ska vi köra på hårt med. 
 
Introducerade longering* för henne för ett tag sedan, och plockade upp det igen och hon fattade direkt. Unghästar är verkligen roliga att jobba med!! Det är roligt när man märker framstegen så tydligt. Hon både skrittade och travade åt båda hållen och stannade när jag bad henne. 
 
* = Longering är egentligen fel ord att använda då jag egentligen är lite emot det, men jag vet inte vad jag ska använda för ord istället. Men jag jobbar helt enkelt hästen i lina, ibland på volt och ibland på rakt spår en bit ifrån hästen. Den går alltså inte på volt hela tiden. 
 
Vi avancerade ytterligare med att "dra" en "skakel" på ena sidan på henne. Det är en sådan grej som man inte ska göra på egen hand egentligen, men jag kände att det var en grej hon skulle fixa bara några meter. Jag skulle absolut inte sätta fast skakeln i henne på något vis när vi är ensamma, för man behöver fokusera antingen på skakeln eller hästen, det är svårt att tänka på båda. Men det gick kalas, så nu ska jag be någon följa med och hjälpa oss! 
 
Ridbanan var lite hård men hon fick springa löst också som avslutning och det var kul! Skönt att bli av med lite energi och bus. Hon är fantastisk!
 
 
 
 
 
 
 
Bettinas islandshäst

Och söt! Fantastisk och söt.