Sadel & känsla

Det är guld värt att ha vänner som man kan låna saker av! 
 
Jag har haft en känsla av att vår sadel inte ligger optimalt just nu, så i väntan på att få ett nytt järn och ett nytt utlåtande så får vi låna en bomlös sadel av Jenny (TACK IGEN!)! Och den testade vi idag. Vi har haft en precis likadan förr, så egentligen var det inte någon nyhet, men å andra sidan så har vi inte haft någon bomlös sen Leikan skadades för ett par år sedan. 
 
Jag kan säga att det var en väldigt nöjd och frustande häst som trallade ut från stallplanen idag! Jovisst är han alltid det, men han kändes lättare på något sätt och huuuuuuuaaa vad jag har saknat en bomlös. Det är verkligen en helt annan känsla och närhet till hästen. Så vi myste nog lika mycket där ett tag!
 
Det har blivit en hel del barbacka-turer den sista tiden, både för att sadeln inte har känt riktigt hundra + sen Lindas ridlektion (då de hon visade oss är enklare för mig att känna barbacka). Och idag med den bomlösa så kunde jag känna hur hela han rörde sig på precis samma vis som han gör när han jobbas från marken eller rids barbacka. Så fantastiskt. Tryckte på lite i tölten och han vågade ta i hela kroppen och öka och jag hade ett leende från öra till öra. Min fantastiska häst kommer tillbaka mer och mer. 
 
Han tog spontana galopper och då höll jag på att studsa ur sadeln för han hade så runda och busiga språng. Han verkade vara på ett sprudlande humör trots att det regnade hela förmiddagen och var allmänt grått. Och jag funderade ett bra tag om vi skulle ut på en tur eller ej. Han är fantastisk. Han fortsätter att överraska mig!
 
 
 
 
Något som fortfarande är riktigt riktigt otäckt är golfarna med deras golfbagar, klubbor, små golfbilar osv. Speciellt när de ska slå sina bollar.... Idag såg vi även en flagga som fladdrade på banan, rätt otäckt. Han är inte rädd av sig egentligen, men de här håller han på att krypa ur skinnet när han ser och hör. Trist att vi bor granne med en golfbana.... ;)
 
 
Bettinas islandshäst

Älskar också bomlösa sadlar, eller - om jag ska vara ärlig har jag ju inte ridit i något annat. Men mjuk och skön är den. Och som sadelutprovaren jag använde för att kolla att den var okej: I en bomlös lär man sig balans om man inte har den från början.

Svar: Det är en riktig utmaning för balansen!
Mimmi Blomberg