Peggy Pop i töm

Den där lilla ponnyn fortsätter växa, och idag tog vi ett stort kliv framåt i och med att vi var ute på en runda i töm helt själva! Vi har innan fått moraliskt stöd längst fram i form av någon som har hjälpt till i början när dragningskraften tillbaka till kompisarna är stor. Jag tror att vi har varit ute helt själva i töm innan också, men då har jag gått bakom bara korta stunder, så det har inte riktigt räknats! Bådas envishet sattes i alla fall på prov och jag gick med henne en bit för att vara lite schyst, men när vi inte längre såg hagen (men hörde, de då väldigt ledsna, kompisarna) så testade jag att låta henne gå före. 
 
Hon förstår inte riktigt tygel/töm-tagen ännu och jag fick ha tungan rätt i mun för att försöka ge henne de stödet jag kunde. Vi snurrade runt lite och det var lite vingligt då och då, men när hon bestämde sig för att skita i de andra och ha kul med mig istället, så trallade hon på hur fint som helst! 
 
Däremot något som verkar ha fastnat den sista tiden är smackningar, för då jäklar ökar hon. Jag är lite bortskämd med att smackningar på Leikan får honom att öka i skritt, inte börja trava eller tölta. De har vi andra ord för, men den här lilla har inte lärt sig skilja på de ännu, så smack smack - då drar vi! Ungefär :)
 
 
 
 
 
 
Jag har faktiskt beställt ett väldigt fint träns till Peggy, men då det var väldigt mycket för stort så lämnade jag in det hos skomakaren här i stan, så han skulle korta ner sidostyckena, nosgrimmans "sidostycken" + käkremmen. Så jag hoppas att de ska kunna passa donnan i slutändan. För det är verkligen jättefint! Återkommer med bilder när det är klart, förstås.