Klippklipp

Ja, än så länge är det en ganska mild höst. Det märker vi verkligen på våra fyrbenta små vänner. Peggy har varit genomsvettig de senaste dagarna, och då ännu mer de gånger hon får följa med ut. Så jag testade hennes tålamod, oh okej, även mitt genom att klippa henne lite grann. Det satte verkligen mina skills på prov och jag vet inte om jag ska gråta eller skratta. 
 
Klippmaskinen tyckte att det var tufft i den ulliga och tjocka pälsen, så jag fick sluta och fortsätta dagen efter. Så nu är det åtminstone lite snyggare... Inte snyggt, men bättre. Framförallt är det funktionen jag är ute efter, men dom ska inte behöva ut som "hej kom och hjälp mig", tycker jag. 
 
Det var knivigt att få till snygga kanter och linjer när håren står rakt ut från kroppen, och de där "spetsarna" som jag precis lärt mig att få till på Leikan, var ännu svårare på en miniponny... Nåja. Det blev okej. Hon kommer att få svalka samtidigt som hon inte kommer att frysa. Believe me, med den pälsen hon har kvar så klarar hon en hååård vinter.
 
Peggy tyckte att det var jobbigt rent tålamodsmässigt, men stod stilla. När jag började försöka få bort de blöta under magen så tryckte hon sig mot mig och ville klia mig. Det var riktigt skönt att bli av med den pälsen där! Hon stod snällt med ett framben upp i luften när jag tog mellan frambenen (ja är det inte trångt där på en Islandshäst så kan ni tänka er hur det är på en mini...). Så hon får högsta betyg! Mutade förstås med små morotsbitar :)
 
 
 
 
Så nae, lätt var det inte. Men nu är det gjort och hon var jätte pigg & glad när hon följde med oss ut i skogen. Och det går i princip att torka henne torr nu. Det gillar jag!
 
Anledningen till att jag faktiskt klipper är
1. hästarna blir piggare
2. de torkar snabbare efter att de har tränats
 
Jag är fullt medveten om att deras päls är helt fantastisk på alla sätt. Men det är såhär jag gör. Peggy är under igångsättning och går både som handhäst, promenader och joggar ett par gånger i veckan, därav är det också en anledning till att hon klipptes.