Det rullar

Det rullar på bra här, med jobb, hästar och vardag. Har bara tre veckor kvar att jobba innan det blir cirka 2 veckor ledigt tills dess att skolan drar igång igen. Lääängtar efter ledighet! Det är hårt att jobba måndag till fredag, 7.30-16.30, speciellt när man inte är van eller är någon morgonmänniska... 
 
Leikan och Peggy sköter sig än så länge bra. Peggy har stått utanför staketet två gånger. Men till hennes försvar så säger hon att det inte var någon el i tråden, så det var bara att kravla under. Har ni haft svårt att få el på era staket i den här torkan? Fick tips om att vattna jordningsspetten, men det har inte hjälpt... Så vi har bytt hage där det är lite mer fräs!
 
En ny hovslagare har vi hittat då Leikan behövde skos om lite tidigare än vad jag hade tänkt, eftersom en sko satt löst häromdagen. Blev väldigt positit överraskad och det ändrades lite grann för att underlätta för lakrits en aning. En riktig hästkarl, som var noggrann och gjorde ett väldigt snyggt arbete! 
 
Värmen som råder över oss är slående och jag ska med handen på hjärtat säga att det suger att ha häst just nu. Både för värmen som gör, åtminstonde mig, jättetrött och seg. Det är inte kul att göra någonting! Speciellt i stallet eftersom man blir genomsvett av att bara gå och sätta på vattnet till baljorna i hagen.... Och sen är det den här torkan, som gör att det är foderbrist på så många håll. Vi har hämtat hem ungefär hälften av vad vi behöver för vintern och resten är bokat, vilket känns otroligt skönt. 
 
Jag hoppas verkligen att det kommer regn snart.