Balansgång med toppar och dalar

Tro det eller ej men det har kommit snö här nere sen sist! Tur att vi hann iväg på vårat återbesök på kliniken innan den behagade att komma. Lite tur ska man då ha ibland ändå. 
 
Vi kämpar på med den forsatta rehabiliteringen. Har travat på en hel del då han har varit vansinigt full med energi och stressad (ingen bra kombination). Det var verkligen något som knäckte honom där den natten vid nyår, han har inte varit sig själv sen dess. Om det är möjligt så är han ibland helt avstängd från omvärlden och se bara "faror" i allt... vi jobbar med detta.
 
Hur som helst så är det vissa dagar där han inte är kontaktbar alls. Som en dag nu i veckan, skulle jobba på banan och han fick en chans att gå lös, men han bara stirrade runt och såg både monster och spöken på ena kortsidan på ridbanan. Jag ledde honom förbi flera gånger, men han bara stirrade runt. Han fick flertalet chanser att få stöd och tid att komma över rädslan, som han i vanliga fall gör. Men inte denna dagen. Det slutade med att jag fick bita mig i tungan för att inte bli galen på denna snart 14-åriga islandshäst som är FÖDD OCH UPPVUXEN på den här gården och mycket väl VET att det inte finns några hästätande monster här. 
 
En annan dag var han också lite uppjagad, men det var en blåsig dag (om man kan få skylla på något), men han slappnade ändå av lite då och då när vi var ute och jag kunde komma åt och ha en typ av kommunikation. Sen att han skulle dra iväg i full trav/galopp när jag bad honom om trav är ju en annan femma, kände att min kontroll nästan gled mig ur händerna flera gånger. 
 
Medan en annan dag var han helt fantastisk. Så mjuk, avslappnad och grymt öppen för förslag. Avslappnad i nacken, lyfte bogarna och satte in under sig och flöt fram i tölt. Gooosh, smälte lite där. Han frustade glatt efteråt. Antagligen jäkligt nöjd över att äntligen ha gjort sin mamma nöjd! 
 
Ja, vem har sagt att det är tråkigt att ha en valack? Vem har sagt att det inte är en utmaning? Denna hästen ger mig gråa hår och får mig att gnissla tänder, samtidigt som han gör mig varm, lycklig & hel.