Nyårs-semester

Igår flyttade hästarna temporärt iväg till en kompis som hade möjlighet att ha dom under nyår. Ni som har hängt kvar här länge vet att Leikan är väldigt stressad över nyår och är väldigt skotträdd. Förra året så var det några smarta människor som sköt en hel låda med raketer bara 100 meter från stallet (jag hittade lådan dagen efter och det stod att det var 100 skott i den...). Han var inte sig själv på månader efteråt... 
 
I år så har jag fått höra att det brukar vara lugnt runt stallet där vi står nu, men jag vågade inte chansa. Elin erbjöd plats redan i början av året så jag lastade båda djuren och flyttade dom. 
 
Vad jag har hört så sköter de sig, de får komma in på kvällarna och sen går de och trallar i sin hage om dagarna. Jag var där idag och pysslade och de fick röra lite på sig. De verkar inte särskilt stressade över att vara på ett nytt ställe, däremot så är dom väldigt nyfikna. Det är roligt, att de finner sig snabbt i vart de är. 
 
 
 
 
Läste en artikel igår om att i mitten av 2019 så ska raketer förbjudas. Jag tror att det var att de förbjuds att säljas till privatpersoner utan tillstånd. Är inte det fantastiskt? Kanske finns det ett slut på alla djur och människors lidande runt nyår!