Regntäcke till Peggy

Det fortsätter att regna, hörrni. Och det är väl nice så länge man inte behöver visa sig utomhus. De få dagarna när det faktiskt är uppehåll så är man som en, jag vet inte vad, man försöker hinna med ALLT som ska göras ute. För vem vet när det blir uppehåll nästa gång?
 
Vet inte hur ni har det med era hästar, men mina är inga regn-fantaster. Särskilt inte när det drar kyliga vindar som kyler ner en in på skelettet... Vid dåligt väder går båda hästarna täckade. Leikan framförallt då han blir så stel, men även Peggy har fått gå täckad då hennes pälssättning inte riktigt har kommit igång ännu. 
 
Regntäcke till Leikan är enkelt att hitta. Hans storlek finns i princip på alla ställen där det är försäljning av Horseware. Men till den där lilla räkan då? Okej att Peggy är en mini, men hon är en minimini tydligen. Vi mätte henne till cirka 65cm från manke till svans. Tur nog så har Horseware sin Petit-kollektion där de finns fina täcken ända ner till 55cm.
 
Och det är väl klart att hon ska ha ett HW-täcke! Jag är väldigt allergisk mot täcken som sitter illa och framförallt som inte klarar av en dag bestående av ihållande regn. Ett täcke ska inte ligga och hindra rörelser, skava eller glida. De ska ligga kvar där man lägger på det och hålla vad de lovar! 
 
Även på denna lilla tjej så är passformen på täcket grym. Dubbla spännen i bogen (hihi), kryssgjordar och bensnören. Och en halsdel, som går att ta bort fick vi till detta också! Den är nästan lite pinsam... :)
 
 
 
 
Jag ät fullt medveten om att jag har hyllat HW innan, men det skadar inte att göra det igen! Även till de här små trollungarna är de utan tvekan perfekta! Det ligger verkligen något i de där uttalandet; "en gång Horseware, alltid horseware..."