Första dagarna på VFU

Den här veckan har varit/är lite speciell. Det är ingen vanlig pluggvecka, utan vi är ute på VFU (det vill säga praktik) och ska observera och fundera på lite saker på en röntgenavdelning. Jag visste såklart att det skulle bli roligt och spännande men det är SJUUUKT ROLIGT OCH JÄTTE SPÄNNANDE!!! Har sett saker som är helt otroliga och hur tekniken ens kan fungera på de sättet den gör är för mig ofattbart. Att få sitta och studera röntgenplåtar, bilder från CT, MR, angio och så vidare, fatta hur intressant det är!
 
Sörjer redan att jag bara har två dagar kvar. Sen är det ingen praktik förrän efter sommaren.... Det har varit en riktig eye-opener att få vara på plats, i kläderna, träffa patienter, vara bakom skärmen, jämte läkare, röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor och andra som är på avdelningen. Idag har jag till och med fått se en ryggmärg med kontrast... Ja ni hör ju! Jag är extas och får bli tillsagd när jag ska gå hem.... 
 
Det känns verkligen som att jag har valt rätt yrke & utbildning. Även om jag inte har kommit långt i utbildningen och jag har bara fått obersvera ute i praktiken, men ÄNDÅ så känner jag att det är rätt och jag längtar tills examen så att jag får komma ut och jobba. 
 
Sen att alla på avdelningen är så vänliga och snälla, gör det hela ännu roligare. Ingen fråga är för dum eller konstig. Alla tar i hand och ser jätte glada ut. 
 
Jag är så glad. I morgon väntar ännu en dag, får se vad som händer!
 
Bilden är härifrån. Och är tagen med CT, och är på en hjärna.