Skogspromenad, återbesök & skor

Jag tog tag i att boka tid för återbesök på hästkliniken idag, så vi får en tid lagom efter de att det nya året har kommit igång. Så nu är det inskrivet i kalendern på vecka 2, då är det dags att kolla hur skadan har tagit igångsättningen.
 
Förhoppningsvis så får vi sätta igång med tölt och galopp nu (håll tummarna!). Det hade varit fantastiskt att få börja jobba i galopp, det är den lilla biten som jag saknar i uppbyggningen av honom faktiskt. Anledningen till att det bara har varit skritt och trav nu är helt enkelt så att vid dessa gångarter har alla benen minst ett annat ben att stötta upp kroppen med hela tiden (i trav till exempel är alltid ett bakben och ett framben i marken samtidigt). I galopp och tölt så är det moment i stegen där det bara är ett ben i marken, och det är därför vi har fått avvakta med dessa gångarter. Annars är ju galopp super för lösgjordhet och bygga rygg, buk och bakkärra (och leva rövare /Leikan).
 
Men å andra sidan så hade det inte varit hela världen om vi ska fortsätta som vi gör ett tag till, även om jag skulle bli rejält besviken ett tag. Huvudsaken är att han läker och ljuset i den här mörka och långa tunneln vi har gått i ett tag börjar äntligen bli starkare.
 
Nu så här efter jul så tänker väl vi alla att vi har ätit på tok för mycket onyttigt och alldeles för gott, så man börjar tänka på sin form. Även jag! Så vi tog oss en rejäl promenad i skogen. Så skönt att bara höra ljudet av kvistar och löv som brister och knarrar under fötterna (och hovarna). Leikan var skitpigg och glad så han tog täten till en början sen traskade han efter mig längs djurstigarna under granar, över små bäckar och över stenmurar.
 
I morgon kommer hovslagaren och ska kolla på fossingarna. Det har fungerat super med bootsen, men han är för öm ute i hagen när det är fruset och sulan ligger emot marken för mycket. Så det lär bli ett par järnskor som slås på (och förhoppningsvis så får vi ju börja galoppera snart....), sen är vi redo för nya utmaningar!