Leiknir från Långasjö

Född: 2004-05-21
e. Fursti frá Kirkjubæ   u. Silfra från Lundby
(ue. Snerrir frá Kirkjubæ)
 
 
Till vardags är den här killen känd som Leikan.
 
Leikan kom in i mitt liv ganska tidigt, han var bara några dagar gammal när jag såg honom första gången. Men aldrig att jag, då 15 år, trodde att han en dag skulle bli min. När han klev in i mitt liv igen, var det när jag hade min körponny i samma stall. Vi gillade inte varandra då riktigt, jag tyckte att han var skitjobbig... inte nog med att han var svarta faran när han blev riden (skenade, stojade, bockade osv), han var utbrytarkung och jagade min stackars ponny i hagen. 
 
När jag senare trillade tillbaka i hästeriet, efter ett par år utan häst eller ens kontakt med hästar, snubblade jag över honom av en slump. Jag skulle hjälpa till att motionsrida hans mamma som då stod i samma stall. Men av någon anledning så blev det honom jag fick rida. Jag var livrädd efter flera år utan att ha suttit i en sadel, så skulle jag få sitta upp på den här galna hästen. Och vi hinner inte ut från stallplanen förrän jag var såld.
 
Så började det, och det har varit en fantastisk resa sen dess. Med både upp och nedgångar förstås. Som namnet kan säga så är det här en häst med glimten i ögat och har alltid något bus för sig. Han är väldigt snäll, men kan dra en vid näsan om man inte är med i hans tempo! Alla som träffar honom för första gången, säger att det är en häst med mycket personlighet. Och tja, jag kan bara hålla med.
 
Det är en häst med väldigt mycket tankar om saker och ting. Och han tycker väldigt mycket. Är det något han inte gillar, då visar han det. Han har koll på allt som händer runt omkring, även om man inte tror det, så har han koll på alltifrån postbilen, till bilarna som kör fram och tillbaka, på de andra hästarna, på människorna som går förbi och så vidare. Han märker direkt när det inte är som det brukar. 
 
Det här är hästen med stort H för mig. One of a kind.
Vi samtalar i tanken & med känslor. Jag älskar honom till månen och tillbaka och skulle aldrig byta honom mot någon annan. Jag är hans människa, så är det bara. Och han är otroligt tillgiven. Jag har aldrig haft ett liknande relation till en häst (eller annat djur för den delen) som vi har. 
 
Vi har under de senaste åren haft rejält med otur, och vi har stått stilla länge i både träning och tävling. Men numera är han friskförklarad från en gaffelbandskada och vi tränar på. Det känns bättre än nånsin med både vår kommunikation och träning!