Om mig!

Välkomna hit!
 
Mimmi heter jag, 29 år gammal och bor strax utanför Karlskrona, i Blekinge. 
Och ja, det är jag som skriver här! Främst om min Islandshäst, Leiknir och hans lilla ponnykompis Peggy. Men även om lite allt möjligt som man kan möta på i vardagen, och det blandas ut med lite texter om mitt andra stora intresse anatomi och fysiologi, som innefattar både människa och häst. 
 
Jag har skrivit här sedan 2012, och har skrivit mycket på gamla bloggar innan också. Jag älskar att skriva och dela med mig om vad som händer i livet och vad som kan snurra i huvudet, stort som smått. 
 
Jag är diplomerad ortopedisk mjukdelsspecialist på människa. Det vill säga att jag har bra koll på just rörelseapparaten (muskler, leder, skelett) för just människa, hur det ska se ut och hur det fungerar, samt hur man kan underhålla och eventuellt försöka få bukt på sina problem främst med massage (GSM), stretch och kinesiologytape. Stöter jag på ett problem som en vän eller bekant har, så brukar jag försöka att lösa det.
 
Just nu så pluggar jag på distans vid LTU, och läser där Röntgensjuksköterskeprogrammet. Ett oerhört spännande program som involverar mycket av det jag redan kan, men på en helt annan nivå. Plus massor därtill. 
 
 
Hästarna är förstås otroligt viktiga för mig, och det av något är vardagslyx. Det är hos och med dom som jag kan slappna av, glömma alla bekymmer och vara här och nu. Tid och rum försvinner liksom! Just nu har jag en häst, och tanken är att det ska fortsätta vara så tills dess jag har slutat plugga. Men en å annan träningshäst brukar jag få hem för att hålla igång mig själv ordentligt. 
 
Ett annat relativt nyupptäckt intresse är att fotografera. Det blir främst hästarna och andra djur. Känner mig inte som något proffs, men tycker att det är väldigt roligt och har jag bara tid så brukar jag ställa upp och fota vänner, på hästtävlingar och andra hästträningar. Har också lyckats få äran att fotografera inför bal, födelsedagsfester och andra evenemang, med härligt positivt resultat. Många bilder hamnar förståss här, så håll utkik! Det är ett intresse som jag hoppas att jag kommer att utveckla mer under tiden som går (kika gärna i kategorierna som heter Bildinlägg om ni vill se rena inlägg med bara bilder).
 
 
Mitt synsätt på hästhållning, hästar & hantering är nog ganska bred, och det är mycket hämtat från olika discipliner och tankesätt. Och jag försöker ha ett öppet synsätt och är öppen för nya saker.
 
Att hästen ska vara i harmoni och arbeta med hela kroppen, på ett avslappnat och hållbart sätt, är något som jag har börjat brinna extra mycket för den senaste tiden. Då jag har kommit i kontakt med människor som jobbar med just detta, så har jag verkligen fått öppna mina ögon. Så hela mitt synsätt på ridning och träning har förändrats, ganska rejält. Jag är inte alls lika impad på de ryttare som jag förut tyckte var fantastiska, är inte lika blåögd för tränare och inte heller impad över en spänd häst som utför ett svårt moment. Utan är mer impad av en häst som är avslappnad och som trivs med vad den gör (en omformulering på ett citat från Norah Kohle).
 
En hållbar häst får man igenom att fokusera på grunderna. Att träna mycket kondition och styrka, och att göra det i hästens takt. Men jag är långt ifrån fullärd, och jobbar med att försöka ta mig ur min comfortzone så ofta som möjligt! Man måste ju inse sina brister för att kunna utvecklas, eller hur? ;)
 
En annan oerhört viktig del i min hästhållning är att bygga upp en fin relation mellan häst och människa. Inte att den ena leder den andra, utan att man är kompisar och hjälper varandra, litar på varandra och är ödmjuk inför den andra. Vi har alla något att lära av varann, speciellt mellan människa och häst, och häst och människa.