Det rullar

Det rullar på bra här, med jobb, hästar och vardag. Har bara tre veckor kvar att jobba innan det blir cirka 2 veckor ledigt tills dess att skolan drar igång igen. Lääängtar efter ledighet! Det är hårt att jobba måndag till fredag, 7.30-16.30, speciellt när man inte är van eller är någon morgonmänniska... 
 
Leikan och Peggy sköter sig än så länge bra. Peggy har stått utanför staketet två gånger. Men till hennes försvar så säger hon att det inte var någon el i tråden, så det var bara att kravla under. Har ni haft svårt att få el på era staket i den här torkan? Fick tips om att vattna jordningsspetten, men det har inte hjälpt... Så vi har bytt hage där det är lite mer fräs!
 
En ny hovslagare har vi hittat då Leikan behövde skos om lite tidigare än vad jag hade tänkt, eftersom en sko satt löst häromdagen. Blev väldigt positit överraskad och det ändrades lite grann för att underlätta för lakrits en aning. En riktig hästkarl, som var noggrann och gjorde ett väldigt snyggt arbete! 
 
Värmen som råder över oss är slående och jag ska med handen på hjärtat säga att det suger att ha häst just nu. Både för värmen som gör, åtminstonde mig, jättetrött och seg. Det är inte kul att göra någonting! Speciellt i stallet eftersom man blir genomsvett av att bara gå och sätta på vattnet till baljorna i hagen.... Och sen är det den här torkan, som gör att det är foderbrist på så många håll. Vi har hämtat hem ungefär hälften av vad vi behöver för vintern och resten är bokat, vilket känns otroligt skönt. 
 
Jag hoppas verkligen att det kommer regn snart.
  

En hel flock med flickor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi fått tummen ur och släppt ihop alla hästar som eventuellt ska gå ihop i vinter! Så nu har Leikan en hel flock med bara flickor. Hur ska han hantera detta tro? Det kan stiga honom åt huvudet... 
 
Hur som helst så gick ihopsläppet bra. De sprangs lite, tjöts lite, viftades lite och sådär. Men annars smärtfritt. De får gå ihop i denna hagen ett par dagar, sen ska de flyttas över i en större skogshage! Det här känns bra :)

Nya stallet & stället

Då har hästarna flyttats! Och de har varit på det nya stället ett par dagar och det verkar ta det här med flytt med ro. Det gör nog en hel del att de har varandra faktiskt. För de blir hemskt ledsna när jag delar på dom (om jag ska ut med den ena och den andra får vara kvar osv).
 
Hur som helst, kameran lämnade jag förstås hemma när jag körde dom till det nya stallet, och har inte fått den med mig sen heller.... men tänkte packa ner den idag i alla fall. Så det blir ett gäng mobilbilder i denna stund. 
 
 
 
 
Utsläpp i nya hagen tog mina med ro! De sprang fram å tillbaka en gång, sen började de beta och se sig omkring. De andra två hästarna i hagen bredvid däremot tyckte att det var riktigt latjo att det kom nya hästar! De busade, sprang och ropade en hel del. På morgonen dagen efter så sågs det att mina två låg ner och vilade, det hade nog varit en hård natt ;)
 
Stallet är litet men jättemysigt med rymliga boxar. Varmvatten finns till och med, en lyx som jag nästan inte trodde fanns på riktigt! Det är än så länge bara Peggy som har testat en box, men jag tror att dom ska tycka att de är okej. Att äta müsli inne i stallet är en hit.
 
 
 
 
 
 
Det finns en ridbana som vi har testat lite lätt och de i den finns det gott om plats. Den är lite för mjuk för min smak, men den funkar absolut till enklare skritt och travarbete, samt lite jobb från marken! Vi har varit ute på kortare promenader och kollat oss omkring. Dels på en slinga som är lagd med flis. Leikan har testat på en del av Blekingeleden och det var full fart i de där benen. Får se om det går lugnare till nästa gång... :)
 
Jag är övertygad om att det här kommer att bli superbra och jag kan inte beskriva känslan av lättnad och tacksamhet att jag får ha hästarna närmre mig nu. Även om det var hemskt att behöva lämna det trygga stallet hemma i Långasjö...