Plums i snö

Leikan var väldigt fundersam när jag kom idag, broddade och tryckte dit snösulorna och tog med honom ut. Snöflingor yrde i luften ihop med små regndroppar (man bara måste älska när temperaturen stiger till 0° när det har kommit tonvis med snö). Men vi hade en ganska trevlig tur ändå! Jag ska inte vara den som är den, för det är väldigt vackert ute med all snö. Men det är också ganska besvärligt.
 
Hur eller hur, spänd upp över öronen var hästis och han var rädd för de mesta. Snöhögar (!!!), folk som var ute och skottade, traktorer, brevlådor (som bara står där mitt i snön), hösilagebalar som har stått på samma ställe hela hösten och vintern bara hoppade fram genom snön, osv osv osv. När han hade fått galoppera ett par meter och sen bröt av så kände jag hur alla de där spänningarna hade släppt och han frustade nöjt flera gånger. Precis som om de där hjärnspöket ramlade av när han tog de de fjädrande stegen. 
 
Nåväl, man får ju utnyttja väder och förhållanden så vi har plumsat ordentligt i snö över fält och längs en oplogad väg. Hemskt roligt tyckte Leikan, men ganska jobbigt till slut. Han var duktigt nöjd efteråt och mumsade sakta på sin morot.
 
 
 
Ronette

Så härligt med uteritt! Och de är ju för roliga ändå, rädda för "brevlådor som bara står där" haha :))