Grymmaste lakrits

 
Med tanke på snön och att när till och med Leikan börjar trippa fram (trotts brodd) längs vägarna, då är det halt, så jag satte på honom hans tömkörningsgjord, equiband och sidepull och så tog vi oss till närmsta stora fält. Vi båda två fick plumsa i snön, och när jag inte hade mössan i ögonen och höll på att tuppa av från ansträgningen så gjorde vi stora serpentiner med olika grader av böjning. Och han var otroligt fin! Han svarar så jäkla fint på sidepull, jag är grymt imponerad!
 
Det verkar som att vi båda verkligen försöker vårat bästa med de här bettlösa alternativen, framförallt jag som vill att han ska vara så avslappnad som möjligt. Är han avslappnad så får jag igenom allt de andra som jag önskar sen, och det blir BRA resultat och en häst som inte spänner sig (och det vill man ju förståss ha!). 
 
Hade inte tänkt släppa ut honom något på lina idag, så jag tog de vanliga lädertömmarna. Men ändrade planen när han var så fin och jag insåg att jag aldrig skulle orka springa genom snön de längder som han skulle behöva. Så lät honom trava runt med tömmen som lina och jag sprang de bitar jag kunde för att han inte skulle behöva gå på en för snäv volt. Tömmen blir ju ganska tung och sidepull är kanske inte de bästa, men äsch, de löste sig för den lilla stunden. Och så grym Leikan var där då!
 
Vet att ni tycker att jag är dryg när jag höjer honom till skyarna i typ varje inlägg, men han var verkligen GRYM idag! Lugn, avslappnad och koncentrerad på sin uppgift. Sen så var det nog ganska tungt i snön.... hehe. Sen så tog vi ett par galopp fattningar, och det var kul! Det livar upp lite att få väva in lite galopp här och där.

Vi fick i alla fall grymma bakben och bra påskjut från hela bakdelen, samt grym styrketräning! Något gott ska ju snön föra med sig.