Dynamit & energi

De träningstillfällen jag och Leikan har haft den senaste veckan har varit sådär. Han är (fortfarande) väldigt påverkad sen nyårsnatten och dagarna innan pga alla raketer och smällare. Men han gör så gott han kan, och jag försöker få ur honom energi så att han ska kunna slappna av några hekto i alla fall. Men det är svårt att tömma på överskottet när det är så extremt mycket och att han är så pass stressad. 

Stress -> spänningar = slitage på kroppen vid träning.
Och med tanke på att han har sina problem sen innan (bland annat skadan i höger fram) så vill jag förstås spara på honom, men samtidigt för hans psykes skull, rasta av honom. Vi har gjort det med låååånga skritturer i skog och mark. Kortare travpass i varierande tempo. Och nu senast så försökte jag med att jobba honom lös ihop med equibandet.
 
Han gjorde så gott han kunde kan jag ju säga! Han kunde inte slappna av så pass mycket som jag hade önskat för att kunna bygga vidare på det han har. Utan travade på i lite för högt tempo med huvudet något högt (spänner ryggen osv). Men å andra sidan så var han stabil, där han travade runt. Och det är ju alltid något. Han är i balans och lyfter jämte på de diagonala benparen i traven. 
 
Det är ganska märkligt (och ganska hemskt) att sitta på en häst som man i vanliga fall, bara behöver viska ett kommando till, till att sitta på en som man behöver smacka på och hålla om ganska rejält för att han ska våga gå fram, ännu mindre trava och vila i steget. Han ser allt, reagerar på allt. Han är så enormt stressad. 

Men ja, det är svårt. Hade ju velat jobba igenom honom ordentligt nu inför återbesöket, men vi får väl se hur det blir med det. Lär väl komma dit med min krutdurk och skrämma slag på allt och alla :)