Galoppfattningar & litet tips

Är så trött på de här snorhala vägarna som slingrar sig runt omkring här hemma. Det är värdelöst att rida på, trots brodd. Hästarna går och spänner sig och tar inte ut stegen alls. Både i hagen och när de tränar får de tänka på hur de sätter hovarna för att inte dra omkull. 
 
Men det verkar inte som om att vägarna lär bli bara inom den närmsta tiden heller. Snön hade gärna fått ligga kvar så länge vägarna hade fått vara bara... men det är väl bara att gilla läget och längta lite extra till vår och sommar när det börjar bli lite varmare och vägarna är, ja just det, bara. 
 
Hur eller hur, oavsett väder och väglag så måste Leikan hållas igång.
Vi startade denna dag med att gå en promenad på 20 minuter i så rask skritt de var möjligt med tanke på underlaget. Där efter så försökte vi ta lite galoppfattningar på ridbanan. Ridbanan är ändå okej med ett lager snö på, inte någon is (ännu), så de enda som stör är snön som klampar sig i hovarna. Så trots lite spänning i kroppen pga underlaget så skötte han uppgiften väldigt bra! 
 
Jag märker så tydligt på honom när han är lugn och kan fokusera. Då är det väldigt, väldigt roligt att träna ihop. Och jag hade gärna fortsatt en stund till, men det märktes att det var tufft med fattning efter fattning efter fattning. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Galopp är svårt att utföra helt korrekt men vi jobbar på det. Och framförallt fattningarna är det fokus på. Vissa stunder går han i en fantastisk balans och bärighet medan ibland är det bara pannkaka. Men det blir bättre och bättre! Och det är oerhört nyttigt att stå vid sidan om och se hur hästen rör sig, hur den tar hjälperna och övergångarna.

Ett tips är att om du tycker att det är svårt att se hur hästen du tittar på rör sig, filma då och sen kolla på filmen i slowmotion alternativt pausar och drar filmen framåt själv sakta. Att följa hur den rör sig där är betydligt enklare än i IRL :)