Peggy

Född: 2016-06-23
e. Parlington Ike   u. Ivory
(ue. Kilcummer Golden Breeze)
 
 
Det här är en ponnyflicka som växer mer och mer i sin personlighet, och hon charmar alla som hon möter. Hon är en väldigt cool tjej och funderar antagligen en hel del, för de som kan verka svårt första gången går hur lätt som helst den andra. 
 
Hon är i en behändig storlek, cirka 80 cm, vilket gör att hon är suverän som terapi- och glädjeponny. Vid ett flertal tillfällen så har hon åkt på hembesök till äldreboenden och spridit sin fluffiga kärlek och värme omkring sig! Hon åker hiss, går igenom skjutdörrar, går på trägolv, äter det som bjuds och är hur tillfreds som helst med det. 
 
Inskolningen ska så småningom börja för denna ponnyn också, och det kommer att börja med inkörning. Hon är tömkörd och går med som handhäst då och då, och det fixar hon galant. Nu har hon dessutom kommit på att det är kanon kul att få följa med ut och springa!
 
Peggy är en otroligt smart ponny och jag får ofta hålla emot mig själv för att inte gå för fort fram. Hon är ju trots allt knappt 2,5 år än så länge. Men hon vill! Så vi får se vad framtiden har tänkt sig med denna lilla ponny!
 
 Vi har även testat på det här med utställning, vilket vi tyckte var väldigt roligt båda två! Sommaren 2017 fick hon 36p, och kanske höjer vi till nästa sommar. Det spelar ingen roll om vi gör det för vi har ändå den finaste ponnyn av alla.
 
 
 
 
 

Leikan update

 
Om hästar kunde kräkas så tror jag att Leikan hade gjort det. Det här med att bara skritta är inte hans melodi... Han tar alla chanser han får att ta några kliv i trav och när man kommer till en galoppsträcka så ifrågasätter han varför vi inte ökar. Han är inte dum eller het eller liknande, men han frågar och vill så gärna. Jag gör så gott jag kan med att variera mellan att rida och promenera/tömköra, men nu börjar han bli trött. 
 
Det är bara ett jäkla dalltande numera, säger han. Han vill ta i, jobba och svettas. Träna ordentligt!
 
Men å andra sidan så går det ganska bra att rida på i skritten nu. Att variera mellan att gå på lång tygel och att samla ihop, går ganska bra. Tack vare all träning jag har fått med framförallt Fagur och Sigga, så har jag hittat knappar på Leikan som kommer ge oss fördelar i framtiden! Det är kul!
 
Nåja. Det är ett tag kvar tills dess. Och vi får väl vara glada för att vi får komma ut och njuta av varandras sällskap i det otroliga väder som det bjuds på för tillfället. Det kunde helt klart ha varit värre...

Måndagsmys

De senaste dagarna har varit ganska upponer för Peggy tror jag. Men det känns som att hon anpassar sig väldigt bra, även om hon är ordentligt trött i sitt lilla huvud. Alla intryck, dofter, nya kompisar, nya uppgifter osv. Inte lätt att vara liten ponnyhäst i den stora världen. Men hon är duktig. Börjar lära sig att stå uppbunden, och hon lyfter fint på sina hovar.
 
Hon gav dessutom Leikan en rejäl känga idag när de fick hälsa på varann. Han får se upp för henne i framtiden.... kanske ;)