Peggy

Född: 2016-06-23
e. Parlington Ike   u. Ivory
(ue. Kilcummer Golden Breeze)
 
 
Peggy är min och mammas ponny. Efter att min förra häst såldes så tyckte mamma att det inte var lika roligt att följa med till stallet längre. Hon tycker om Leikan, men han är lite för bufflig och gå-på-ig för henne, medan min andra häst inte var det. Så efter ett par månaders tjat och bönande om ifall hon kunde följa med till stallet och göra mig sällskap, så frågade jag henne om vi kanske skulle dela på en ponny? Som hon kunde ha som sin egen och pyssla med?
 
Sen gick de hela ganska fort. Jag satt och kollade annonser en kväll, och där var hon. En inte alls fin liten gul miniåring med spretande och tufsig man. Visade annonsen för mamma och hon sa lite på skoj att visst, varför inte. Jag tror inte att hon anade att jag var så seriös. Dagen efter så åkte vi upp till Motala för att kika på henne. Tur att vi hade transporten med oss, för henne ville vi såklart ha!
 
Det är en bestämd tjej som är lite fin i kanten och har en hel del åsikter och saker och ting. När hon kom så var hon inte direkt van vid människor och var inte särskilt förtjust i att bli borstad och ompysslad. Det har börjat att ge med sig. Likaså att få sova i sin box på natten. 
 
Tanken med Peggy är att när hon blir äldre så ska hon få börja trickträna ordentligt, bli körponny och mammas promenadkompis. Fram tills dess hon är mogen så är hon vår lilla gos-tjej (vare sig hon vill det eller inte), och får alla som går förbi henne att stanna upp och vända på huvudet. Hon är dessutom väldigt smart och har lätt för att lära sig nya saker, så jag hoppas att det går att utnyttja i hennes fortsatta utbildning.
 
Vi får väl se vad framtiden har tänkt sig med denna lilla ponny!
 
 

Leikan update

 
Om hästar kunde kräkas så tror jag att Leikan hade gjort det. Det här med att bara skritta är inte hans melodi... Han tar alla chanser han får att ta några kliv i trav och när man kommer till en galoppsträcka så ifrågasätter han varför vi inte ökar. Han är inte dum eller het eller liknande, men han frågar och vill så gärna. Jag gör så gott jag kan med att variera mellan att rida och promenera/tömköra, men nu börjar han bli trött. 
 
Det är bara ett jäkla dalltande numera, säger han. Han vill ta i, jobba och svettas. Träna ordentligt!
 
Men å andra sidan så går det ganska bra att rida på i skritten nu. Att variera mellan att gå på lång tygel och att samla ihop, går ganska bra. Tack vare all träning jag har fått med framförallt Fagur och Sigga, så har jag hittat knappar på Leikan som kommer ge oss fördelar i framtiden! Det är kul!
 
Nåja. Det är ett tag kvar tills dess. Och vi får väl vara glada för att vi får komma ut och njuta av varandras sällskap i det otroliga väder som det bjuds på för tillfället. Det kunde helt klart ha varit värre...

Måndagsmys

De senaste dagarna har varit ganska upponer för Peggy tror jag. Men det känns som att hon anpassar sig väldigt bra, även om hon är ordentligt trött i sitt lilla huvud. Alla intryck, dofter, nya kompisar, nya uppgifter osv. Inte lätt att vara liten ponnyhäst i den stora världen. Men hon är duktig. Börjar lära sig att stå uppbunden, och hon lyfter fint på sina hovar.
 
Hon gav dessutom Leikan en rejäl känga idag när de fick hälsa på varann. Han får se upp för henne i framtiden.... kanske ;)