Regn, lakrits och mer regn

Idag regnar det över landet (tja, i stora delar tror jag i alla fall). Och inte lite heller, de är sånt där blött otäckt som man blir genomblöt av. Tur att jag hann med en ridtur på förmiddagen när det bara droppade! Ibland är det ganska bra att gå upp hyfsat tidigt ändå.... 
 
För första gången på över ett år så fick vi sällskap av de andra hästarna en del av rundan. Snacka om att Leikan var öööööööveeeerrrrrrrrlycklig. Så vi tog den första delen genom skogen ihop där vi ändå bara skrittar, så mysigt. Sen skildes vi åt och det tyckte inte lakrits alls var okej. Min vanligtvis (nåja) 13 åring förvandlades till en unghäst och betedde sig inte alls bra när han hörde hur hans kompisar sprang iväg åt ett annat håll. Han ville ju följa med!! Och detta visade han bestämt genom att stå på två ben och försöka snurra runt. 
 
Suck. Efter mycket om och men så fick jag honom att röra på påkarna och tänka på annat. Och det gick, skam den som ger sig alltså. Man är ju så fruktansvärt fumlig och orörlig när man har regnkläder på sig med, så att dunsa i backen var det nära att jag fick göra. Men äsch, de gick ju bra där i slutet sen. Vi travade på i en grym joggning med sänkt hals och regndroppar i ansiktet. 
 
 
Så mötte vi ju de andra igen hemma vid stallet igen, då blev alla glada. Suck. Dessa djur. 
 
Det är fullt fokus (nåja) på en tenta som kommer att skrivas på tisdag. Och jag är inte redo, och är verkligen inte redo. Hade velat ha en vecka till, men nä. Så fungerar det ju faktiskt inte. Men det ska bli såååå sköööönt när den är över, och hela den här kursen är över! Då blir det några dagars typ ledighet innan de nya kurserna drar igång. Hoppas inte att de ska vara lika överjävliga som dessa har varit. Heeeeh.
 
Annars rullar de mesta på. Livet är allmänt upponer och ska ta och kolla upp lite värden och tjolahopp för så här som det är nu, ska det inte vara. Tur att lakrits finns. Det är bra medicin.