Fräsch lakrits

Så, mina vänner. Vi har börjat nosa på den där traven. Skrev att jag hade tänkt vänta ytterligare ett tag till, men nu har det gått tre månader med skritt skritt skritt, och han känns så förbannat fräsch så några kortare sträckor har vi testat på lite. Han känns urfin, när han inte är explosiv då. När han slappnar av och tar för sig. Inte bara rusar iväg som om han springer för sitt liv (det är K U L att springa!). Så vi är en del oense där om hur det ska göras.
 
 
 
Att han skulle få springa fritt på ridbanan ett tag innan jag travade honom uppsuttet var ett alternativ först, tills han insåg att då kunde han rocka loss och skutta hur som helst. Okej, gör du så tänkte jag. Men sen så började han cirkulera runt mig bara, och trav på volt är vi inte redo för ännu. Men de lilla vi gjorde var han urfräsch på. Älskar det ordet. Fräsch. För det beskriver honom allra bäst just nu!
 
Ute då, så är det en otrolig stor skillnad på att rida honom på bett och på hackamore. Han är inte alls till freds med bettet och spänner sig direkt, medan med hacket så sträcker han gärna på halsen och tar ett helt annat stöd. Det är svårt de där... jobbar och funderar på att hitta på någon typ av lösning. Bett måste ju användas någon gång liksom.
 
Annars så är han lite tjock för tillfället. Han har varit på rymmen en hel del de senaste veckorna och äter då så att de nästan sprutar ur näsa och öron... Men nu hoppas jag att vi har fått ordning på de svaga punkterna på staketet så att de inte blir mer incidenter med grannar som ringer och säger att de står en häst i deras trädgård.... så oerhört pinsamt. För tro inte att de andra går med honom! Det är bara han som smiter ut....
 
 
 
Idag blir det arbete i töm med equiband har jag tänkt (om jag inte faller för ridsuget), sen blir det ett par dagars vilar för mister. Jag drar till Luleå för ett par dagar med studiebesök, laborationer och muntlig examination. Vi får väl se hur de går!
emma - mode- mamma

så fina bilder =)

ha en bra måndag
kram