Lägger skrona på hyllan

Skrev på Instagram för ett tag sen att jag hade tänkt lägga järnskorna på hyllan över vintern. Och det har inte alls med att göra att jag är emot dom på något sätt. Utan mest för att de passar oss bättre, rent praktiskt och ekonomsitkt just nu. Jag har beställt två par (alltså fyra stycken) boots från Cavallo som ska användas vid ridning, promenad och annan träning. Så får han helt enkelt gå barfota den tiden han går i hagen. 
 
Varför jag har valt att beställa två par (fyra stycken) boots är för att han behöver ett par även på bakhovarna. Han både virvlar och trampar på ordentligt, plus att jag vill att han ska använda bakbenen. Då vill jag att han ska ömma där. Plus att det blir bättre rent balansmässigt att ha på alla fyra!
 
Han har gått nästan ett år utan skor och hans hovar har blivit kanonfina och framförallt starka, så jag ser bara positivt på att han är barfota. Och att det inte är några skor som slits utöver träningen känns ganska bra faktiskt.
 
Är förvånad över passform och hur de sluter om hoven, och att de sitter kanon under ridning. Oavsett gångart! Inga konstiga rörelser eller liknande från hästis heller, utan han rör sig normalt, om inte firare. Happy face
 
Så får vi se hur det ser ut i vår, hur pass mycket vi är igång och sådär. 
 
 
Cavallo Sport Regular, köpta från Hovbalans.