Helluuu lördag & plugg

Lördag kväll och jag sitter och käkar popcorn och läser på författningar på Socialstyrelsens. Typ föreskrifter om allmänna råd om läkemedelshantering i hälso- och sjukvården. Delegering av arbetsuppgifter inom hälso- och sjukvården. Och lagar hit och dit. Shit pommfritt säger jag, det är inte lika kul som det låter. Men tydligen viktigt! Då måste det göras.
 
Min första vecka på praktiken är gjord och jag hamnade på ortoped- kirurgen. Väldigt lärorikt att se hur det fungerar på en vårdavdelning, både med mediciner, omvårdnad och alla rutinger omkring. Redan efter första dagen insåg jag att jag har valt rätt framtida yrke och framförallt rätt "avdelning". Omvårdnad är ingenting för mig. Men däremot undersökningar, teknik, korta möten och modaliteter som utvecklas i rekordfart och som är långt ifrån färdig. DET är grejer det. Men hatten av för de som jobbar på avdelningarna runt om i landet och gör det med hela sitt hjärta och själ!
 
Två veckor kvar att kämpa på och trycka in nya erfarenheter och kunskaper i kropp och knopp. Väldigt givande! Men längtar tills det är färdigt, tills veckan efter med campusvecka i Luleå (med muntlig examination) är klar och jag kan få börja plugga som vanligt och bara får vara hemma ett tag igen... Behöver landa väldigt snart känner jag! Är ganska säker på att jag kommer att närma mig min första omtenta som kommer i början av nästa år då det är handlar läkemedelsberäkning (dvs matte) och den måste vara 100% för att bli godkänd. Lycka till säger jag! Ja, jag räknar med att få omtenta på den ett par gånger innan den sätter sig där den ska... 
 
Så för tillfället är det inget direkt roligt som händer, utan det är plugg och praktik som gäller (avslutar med ett rim, hjälp).
 
 
Det blev en promenix med de två trollen idag. Bara mys och sällskap. Bättre kan man inte ha det!

Kalaspuffar och lakritstroll

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den senaste tiden så har hästarna fått komma ut på lite mer bete. Eftersom flickorna och Leikan inte kan vistas på ställen där det inte finns el eller ordentligt staket så får de gå över i vinterhagen och äta lite där, medan Reifan och Esprit får gå på en stor åker och äta massa gott. Men det är ingen som gråter över det. De där tre har det väldigt bra ändå. Denna dag så busade Mindy och Peggy lite, och Leikan stod mestadels jämte och iaktog (som den vuxna han är).