Bus på banan

Efter ett par dagar med väldigt dåligt med energi, ork och humör, så fick det bli några enkla pass med hästarna igår. Jag vet ju att jag mår mycket bättre så fort jag kommer till stallet, men igår var det riktigt svårt att hitta på vad vi skulle göra, vilka övningar och sådär. Hjärnan känns som mos så vi körde på tre enkla saker som jag tycker är nyttigt och som båda hästarna tycker är helt okej.
 
Första övningen
Fick tag i en stor bit ljudlig plast. Som jag lindade runt, drog över från öron till svans, drog under magen, mellan benen. Även också klassikern att lägga ut den på marken och låta hästen gå över den och sen stå still på den. Det här var pinsamt enkelt tyckte Leikan, men ändå väldigt bra träning. Om inte annat så fick han träna på att stå stilla medan jag rör mig runt honom.
 
Andra övningen
Bildäcket. Ena varianten är att fästa ett rep/grimskaft i det och dra de efter sig. Det låter märkligt och rör sig lite konstigt och det är nyttigt för hästarna att gå jämte det, bakom det och lite framför det. Leikan går gärna bakom och försöker bita tag i det..... Den andra varianten är att lägga de på marken och sen placera en hov i det. 
 
Tredje övningen
SI-pallen. Denna övningen kan båda hästarna väldigt bra. Men nu när vi har börjat ställa upp på den med alla fyra hovar så krävs de lite mer koncentration och mer stöd från min sida. Men det gick bra! Leikan är ganska våldsam då han har fått för sig att han ska slå med framhoven på allt han står på, så försöka få bort det och sen stå på alla fyra, lugnt och fint. 
 
Det var främst övningen med plasten som vi höll på med lite extra, och som jag kände att vi fick ut mest utav. Att kunna dra plasten över huvudet och låta den stanna kvar där en väldigt kort stund är grymt bra träning. Hästarna är inget fan av det, men till slut stod de lugnt och stilla och sen fick det va. Väldigt mycket tålamodsträning. Sen så är huvudet såklart alltid känsligt och det är bara att acceptera, andas och ha tålamod. 
 
Bilderna är snygga mobilbilder, men de får vara så. Roligare än inga alls! Mr Lakrits tyckte att det var roligt att använda hjärnan och vill betydligt mer, betydligt snabbare och kraftfullare än jag. Så de enda jag kan göra är att vara lugn, konsekvent och så tydlig som jag bara kan. Men ändå blir det lite missförstånd ibland. Men det gör inget, det är bara att göra om och vara ännu mer tydlig.