Har man ingen egen ridhäst så får man låna en!

Kunde inte hålla tillbaka på ridsuget, så lånade Reifan en sväng. Och det var svårt att inte förska le alltså! Så härligt! Vi fokuserade främst på att slappna av (vilket tydligen är svårt om man har mycket isländskt fullblod i sig!!). Han fick ha equibandet på och vi tragglade mestadels övergångar. Bra träning för mig som får se till att förbereda ordentligt och rida igenom varje grej och så är det förståss väldigt nyttigt för den lilla röda. Han är tydligen inne i en period där han är väldigt spänd och tittig och tja... allt de där roliga. 
 
Men det var ändå så mysigt! Förmiddagstur innan jobbet, lagom tidigt och sådär. Sen så är han en riktigt grym töltmoppe, så det var svårt att inte trycka på i tölten alltså.... Gosh! Vilken häst! Ska bara få honom till att slappna av, så kommer han att vara ännu finare!
 
 
Men visst är det svårt att rida någon annans häst! Minns knappt hur de va förr, när jag bara red andras hästar. Visst, det var väl inte så mycket mer än motionsridning, men ändå. Man vill ju inte sitta och slarva och slita på någon annans häst liksom. Sen så gör ju alla olika med allt, kräver olika mycket och prioriterar olika. Nu tänker väl vi ganska likadant, så det ska väl inte bli så rörigt för Reifan.... men ändå. De där hjärnspökena sätter igång direkt när man börjar tveka. Märkligt!

Lakrits i grönt

 
 
 
 
Någon går på bete för tillfället och bara har det gott. Han behöver egentligen inte något bete, men nu blev det så. När jag jobbar som jag gör de kommande veckorna, så kan han njuta lite. Sen så får vi komma igång med promenaderna och att komma i form senare i sommar! Det gäller både han och mig.... hemskt slarvigt för tillfället, för båda... :)

Välkommen till Långasjö, Mindy!

 
 
 
 
Efter många år utan ponny (okej, mindre ponny i alla fall!) i stallet, så har Åsa nu tagit tag i saken! Mindy kom till stallet för ett par dagar sedan och tas väl omhand om Reifan. Då de andra herrarna inte kan uppföra sig mot nya hästar, så är det lugnast så, tills dess hon känner sig hemmastadd! 
 
Förutom att hon är en liten ponnyhäst, så är hon dessutom ett sto, vilket också var väldigt längesen vi hade i stallet. Så det kan bli väldigt spännande.... hehe. Hon är 1,5 år gammal och ska bli den nya körhästen så småningom. Visst är hon bedårande? Så go och kelig! Mamma har en ny promenadkompis!