Ett par bitar med Sigga

Nu har jag ridit Sigga lite mer och bitarna börjar falla på plats om vad vi ska träna vidare på och fokusera på. 
 
° Skritta ordentligt
Med detta menar jag att vi ska bygga upp en bra och ren skritt, så att det finns en bra grund att påbörja tölten från. Samt att en ordentlig skritt är a och o för att bygga upp och bygga om kroppen. Efter bara ett par pass så har hon börjat förstå vad det är jag vill ha, så den kommer fram mer och mer, i och med att hon börjar slappna av också.
 
° Slappna av & hitta balans
Låta henne få hitta de läget där hon känner sig starkast och tryggast, och bygga därifrån. I alla gångarter. Hon är en liten spännis, så det är viktigt att låta henne hitta rätt först.
 
° Separera de nuvarande gångarterna 
Hon slarvar gärna mellan skritt och trav (nosar lite åt tölten också), och ibland blir jag lite fundersam på vad hon håller på med. Så att sära på grundgångarterna så att de finns olika lägen och växlar där. Så det inte blir för rörigt innan tölten läggs till på allvar. När hon väl går i ren trav, skritt och galopp så är hon underbar! (vem har sagt att de är enkelt med Islandshäst?)
 
° Lära känna alla 4 ben
Har man fyra ben så är det svårt att hålla reda på alla, och ibland så kan man glömma ett eller två. Att påminna om att använda alla fyra ben genom att gå mycket i skogen, över bommar och så vidare. Att lyfta på frambenen och trampa in med bakbenen.
 
° Bli kompisar
Det känns som att vi är på god väg på denna biten! Hon möter mig i hagen när jag kommer, det är ganska mysigt. Men ska förståss fortsätta att jobba på att vinna de där förtroendet ordentligt.
 
De är de första bitarna som jag ska jobba med denna veckan, och så får vi se hur det blir. Eventuellt så fortsätter vi om det är någon bit som fattas nästa vecka, såklart. Och det är väldigt basic grejer som jag radat upp. Men man måste börja någonstans och det är oerhört viktiga delar. Eftersom hon dessutom har några kilon för mycket så tycker jag att det är ganska tokigt att kräva för mycket av henne ändå. Det är svårt att trampa in ordentligt under sig med bakbenen om man har en liten mage ivägen :)
 
Men hon är en kämpe! Hon gör de hon blir tillsagd och försöker förstå! Och jag försöker få det kanske lite tråkiga och hårda jobbet att vara roligt. Så varvar passen med att vara ute på grusvägarna och på ridbanan. Än så länge är hon positiv!