Ny kompis & jul

För en gång skull tog jag tummen ur och åkte hemifrån utan att ha något jobbigt ärende att uträtta. I onsdags så mötte jag upp Natalie (äntligen) och åkte för att hälsa på hennes nya tillskott som kom från Island för cirka 2 veckor sedan. Det känns som att jag har träffat den här donnan innan på något sätt, och det kändes inte helt främmande att säga hej. 
 
Hon är bedårande! En sån där go kalaspuff som är stencool & reagerar på allt, men utan att hoppa iväg eller upp i luften, liksom. Så otroligt vackert uttryck i sitt ansikte med vackra ögon. Ah, jag gillar henne. Blir kul att se henne när hon kommit igång att ridas igen. 
 
Jag var där i förmiddags igen och plockade in henne för att hovslagaren skulle komma. Vi snackade hovar, Islandshästar på Island, besvärliga kunder (inom alla områden), galna och arga hästar och så vidare. Intressant. Viðja tyckte att vi mest var långsamma och ganska trista, hon ville hellre gå i hagen med sina kompisar. Men hörde att hon tyckte att det var väldigt roligt att gå på promenad senare under dagen med sin mamma... :)

Läs mer om Viðja häääääär
 
 
Annars då?
Julen står vid dörren och bara väntar på att bli insläppt! Men jag tycker inte att jag har någon vidare julkänsla. Den brukar annars infinna sig någon gång dagarna innan julafton (egentligen tidigare med tanke på att mamma gör om hela deras hus till en plats för bara tomtar och pynt), men i år har jag nog inte riktigt hängt med. 
 
Det ÄR mycket som händer nu och jag hinner liksom inte landa riktigt. Även om jag tar mig tid att både vila och slappna av så kommer jag ändå inte ner ordentligt med båda fötterna. Men det kommer väl! Jag laddar inför en stor tenta som kommer att gå av stapeln vecka 2. Tack och lov så har betyget satts i parallellkursen nu så det är bara att fokusera till max på den här tentan som innehåller allmän farmakologi, kontrasmedel och läkemedelsberäkning. Alltså bara tunga grejer. Väldigt intressant och spännande, men väldigt krävande. Längtar tills dess att tentan är gjord så att man kan pusta ut lite grann åtminstone.
 
Men stress tillhör väl julen? Huuua.
Bettinas islandshäst

God jul! Nä, vägrar stressa runt jul. Som tur är har jag dresserat vuxna barnen att tänka likadant. Jul kan man fira i lugn och ro när det passar alla. :-) Så fin ung dam du visar upp, hon ser verkligen vänlig ut.

Svar: Det är rätt och det är väl de som är mest hållbart i längden. Att ta det lugnt. Visst är hon alldeles bedårande :)
Mimmi Blomberg