Frågor om skrona

 
Det har kommit lite funderingar om Cavallo bootsen, och jag ska göra mitt bästa för att förklara så gott jag kan!
 
Hur sitter skorna kvar på hoven?
Först så mäter man och väljer en storlek utifrån måtten, det finns en tabell där man kan köpa skorna. På insidan så ser skorna ut såhär:
 
 
Så innanför de överlappande neopren flikarna så är det en hyfsat hård flik som ligger ann mot hoven (den röda delen i mitten). Eftersom våra skor är så skitiga (även hovarna) så det går att ana ett hovavtryck i den. Så ni kan visualisera hur hoven är på plats i den. Om inte, så kommer en bild här;
 
 
Är storleken så exakt att de inte finns mycket mellanrum kvar?
Både ja och nej. Man ska mäta hoven när den är nyverkad. I Leikans fall så är hans framhovar perfekta i framskorna. De sluter om perfekt, det finns ett par millimeter för att hoven ska kunna expandera när den sätts i marken. Bakhovarna finns det lite mer utrymme vid sidorna eftersom bakhovarna är mer ovala än de runda framhovarna. Men de följer fortfarande hovarna i dess rörelser utan att rotera för mycket! Här är en video från youtube om hur man passar in sina boots (visar också hur de ser ut innuti!). Funkar inte videon så är direktlänken hääääääär.
 
 
Har hästen skor i skorna?
Nej det har han inte. Han är barfota! Därav att jag använder mig av dessa typer av skor. Det är en rejäl TPU sula i dessa som har inbyggd överrullning, sulmönster som ger stöd åt strålen, utformningen på sulan ger en naturlig traktbroms + att det finns en innerkant som stödjer hovväggen vid nertramp. Sen så finns det "inläggssulor" som man kan köpa till om man tycker att de behövs!
Ebba Carlström

Nu blev jag genast klokare! Jag tackar för att du skrev ut det, alltid undrat då jag sett många som använder sig av denna typen av skor istället för de gamla hedliga skorna. :)

Svar: Skönt att höra :)
Mimmi Blomberg