Long time no see

Jag vet att designen är rörig, men har inte riktigt haft tid (eller ork) att fixa till detta. Men jag ska fixa det, promise :)
 
Det har hänt en hel del sen sist. Sist jag skrev om Sigga så hade jag väl fått ordentlig tölt på henne, om jag inte minns fel. Uppdateringen där är att från galopp så kan hon rulla på väldigt rent och fint ett par steg, sen blir det trav. Så med mer styrka och mer aktiv bakkärra så kommer hon att bli farlig ute på tävlingsbanorna!
 
Med min vanliga klantighet så lyckades jag bränna mina fingrar på vänster hand för ett tag sen. Andra gradens brännskador blev diagnosen och jag var inne varje dag på vårdcentralen i nästan en vecka och la om nya förband. Nu är det betydligt bättre och har gått från två fingrar som är omlagda till ett. Nu har jag det bara lindat när jag är i stallet dock. Skönt att kunna använda sina händer ordentligt igen. De ena fingret fick jag dock en nervskada på, så får se när de börjar piggna till igen.
 
 
I fredags så fick Sigga någon typ av allergisk reaktion, så hela hon blev täckt med knutor/knölar/bulor. Hon såg hemsk ut, stackarn. Vi avvaktade men dagen efter bad jag veterinären komma ut och kika, men det såg värre ut än var det var. Jag har aldrig sett någon liknande, hon hade knölar överallt på kroppen utom på benen, ganska läskigt! Så hon fick lite vila (jättetrist tycker jag, skönt tyckte säkert Sigga) lite och idag (måndag) hämtades hon hem. Gjorde ont i hjärtat faktiskt. Det är en väldigt trevlig häst! Vi får väl se vad som händer i framtiden.... :)
 
Med Leikan då? Jo han drog ju av en sko när han busade loss med Sigga för ett tag sen (han hade skorna max en vecka...), så han fick också ofrivillig vila ett tag innan hovslagaren kunde komma och slå på nya skor. Men annars så har han kännts pigg och glad!
 
Idag kom en ny kompis, Minning. Ska berätta mer om henne i ett annat inlägg.
Eftersom Sigga tyckte om Leikan, så tänkte Leikan att när han fick en ny tjej i hagen, så ville hon förståss ha honom också. Vilket inte alls stämde. Man ska fråga tjejerna innan man blir för närgången... Han fick sig en ordentlig känga och fick ett rejält sår på ena bakbenet. Så, nu har jag haft ute veterinären 2 gånger på 3 dagar. Haha. Ja, ett par stygn kommer han att få. I skrivande stund sitter jag och väntar på att veterinären ska ringa upp och säga att hon är på väg. 
 
Sen så har det hänt en rad roliga saker såklart. En runda till Gårdeby, konserter, massor med glass och kompishäng. Snart börjar skolan igen, rättare sagt, nästa vecka. Så då kommer uppdateringen här bli bättre eftersom jag kommer sitta mer vid datorn då. Så håll ut!