Ett par bitar med Minning

Nu har Minning varit här ett par dagar och jag har kunnat kika, känna och fundera på vad vi ska hitta på och fokusera på. 
 
Det här är en supertrevlig häst! Så jäkla glad och PIGG men har ändå en bra broms och stadig och stabil. Skulle aldrig göra något dumt. Egenskaper som är guld värda, men som tyvärr glöms bort... 
 
° Skritta ordentligt
Hon skrittar på snabbt och raskt, men ska försöka få henne mer avslappnad och vila i steget (man behöver inte tralla fram i 190 hela tiden, lilla damen). Skritt är en gångart som är otroligt underskattad och det krävs inte sååå fasligt mycket av mig som ryttare att hitta en bra skritt som man kan jobba vidare ifrån.
 
° Separera gångarterna
Då passen gärna blandas in i alla tempon här, så ska vi försöka få bort så mycket vi kan av den och hitta rena gångarter. Hon har redan hittat stadig trav, så när hon har börjat bygga om ordentligt i kroppen och lossat på en del låsningar så kommer det att bli enklare för henne. 
 
° Lära känna alla 4 ben
En sån sak som är bra att ha liksom. Hon har bakdelen ganska bra med sig, men att placera ut benen lite bättre (alltså inte röra dom i passgång) hade gjort susen. Så massvis med träning över stock och sten och även några bommar.
 
Som vanligt när det kommer till mig numera så är det grunderna som det fokuseras på. Utan grunder så raserar resten. Kanske inte på en gång, men efter ett tag så kommer de visa sig på ett eller annat sätt. Sen när man får förtroende att träna en häst som inte är ens egen, så vill man vara nogrann!
 
Ska försöka få till lite mer bilder in action kommande vecka, både uppsuttet och från marken. Håll ut!