En tjej med krut

Nu har Minning varit hos oss ett par dagar. Vi har jobbat mest från marken för att vi ska få en grund att stå på, att hon ska få in de rörelserna i kroppen som jag vill (ren trav, skritt och galopp osv). Att på ett schysst sätt låta henne få hitta sin egen balans, ben och kropp. Inte de lättaste faktiskt, men hon är grym. Hon fattar snabbt vad det är jag vill och drar några varv och bara busar på tills hon tar sig samman och travar på snyggt och fint. Lite krut och bus i denna donnan, KUL!
 
 
Från marken då så jag har tänkt less is more, och bara haft henne i sin grimma, lina och equiband. Andra hjälpmedel och otyg  (exempelvis boots) kan användas senare när hon har fått mer koll på sig. Hon tar sig gärna fram i passen i alla tempon, och det är de vi ska försöka jobba bort. Alltså även här, påbörja en ombyggnad + att börja sära på gångarterna och att bli av med ett par extra kilo som damen har :)
 
När jag inte känner hästen, så känns de tryggast att ha den i lina de första gångerna, tills dess man har lärt sig varandras kroppspråk, lite kommandon och att hästen förstår vad det är jag vill. Skulle inte vilja säga att jag longerar, för de gör man på volt, utan jag låter dom springa där dom vill, utan att ge något stöd/störa dom med linan. Så de rör sig både på "rakt" spår och böjt spår om vartannat.
 
Igår var vi ute på en liten ridtur ihop med Åsa och Reifan. Hon var grymt cool, även om hon var pigg och glad. De märks att hon är några år äldre än Sigga och att hon har mer rutin. När jag provred henne så fick jag bara pass och galopp. Men denna gången så var jag lite mer avslappnad och mer konsekvent så jag fick trav och grym galopp! Hon sträckte ut sig fint när hon skrittade och slappnade av jättefint. Reifan fick kämpa med att hålla samma tempo i skritten. Och då ska han vara mästerskrittaren i Långasjö (han skyller på träningsvärk)!
 
Hon är väldigt lyhörd på hjälperna, vilket kommer att göra att jag måste koncentrera mig mer för att ge henne rätt signaler, och vara nogrann med vad jag gör (vilket är urbra och jättenyttigt!!). Så vi kommer träna varann väldigt mycket kommande tid. Och förhoppningsvis så blir vi båda några erfarenheter rikare!
 
Lillemmish- mode - inspo

ha en underbar torsdag

kramizz