Den där hästen till att ställa till det

Det blir ju inte alltid som man har tänkt sig, särskilt inte när man håller på med hästar. Särskilt inte när man har en häst som min galenpanna. Han är lite väl självgod och bara för att Sigga accepterade honom och de blev ett fint par till slut, så betyder det inte att Minning ska gilla honom på en gång. Som tjej vet man ju hur jobbigt det är med killar som är alldeles för på, särskilt om de är totala främlingar!!
 
Såg inte vad som hände för jag hade kommit in i stallet, men hörde skrik och sen en fullkomlig pang-sparks-träff, så jag kikade ut. Men de sprang runt och höll på, så tänkte inte mer på det. När jag skulle hämta in en av dom så kommer Leikan fram och visar att han har ett sår på höger bakben. Mitt emellan knäet och hasen. Så ett jävligt dumt ställe att få ett ganska brett och djupt sår på. Speciellt nu, på sommaren med alla insekter...
 
För att göra en lång kväll (och natt) kortare så ringde jag veterinären som skulle komma så fort hon kunde. Bara de att hon fick akutfall precis innan hon skulle köra ut till oss, cirka 2 timmar efter att jag hade ringt. Så hon kom till slut, vid 01 på natten. Leikan fick 3 stygn och det var ett väldigt "fint" sår, bara huden som blivit skadad, inga kärl eller muskler. Så de borde läka ihop fint och när stygnen är tagna så ska han vara fit for fight igen. 
 
 
Sen så finns det ju alltid ett "men!" i något, även om man har haft tur i oturen. Box. I 10 dagar. Jag blev nog lite vit i ansiktet där ett tag. Såhär, några dagar efteråt så kan jag säga att han inte står i box längre. Han höll på att riva stallet och ta sönder sig totalt, så nu står han i sjukhage/går på ridbanan och sen box på natten. Blir helt enkelt lugnast så. Plus att såret är så torrt och fint och de verkar inte som att de påverkas när han rör sig, tack och lov. Ingen svullnad, ingen feber, ingen hälta. 
 
Men fy tusan vad arg han är när jag ska lägga om bandaget... Han är inte sig själv riktigt nu, men att han sparkar efter mig när jag försöker linda benen, det är en ny grej som jag hoppas försvinner när han blir sitt vanliga jag igen. 
 
 
 
 
Jäkla häst till att vara billig men snordyr...