Behandling för båda trollen

Nu så har båda hästarna äntligen blivit genomgågna och kollade från nos till svans av Annie. Både fick röra sig lite på ridbanan först för att visa hur det såg ut, sen behandling med massage och el, sen något varv på ridbanan igen. Man märker ju att Annie har kommit förbi de där "lekmanna"-ögat som en annan har, när vi började prata om hur de rörde sig, sen inne i stallet sen. Hon såg grejer som jag inte hade tänkt på, men som jag såg sen efteråt. Spännande! 
 
Fagur var som vanligt lite stel i framdelen, inte på de viset han har varit innan, men om man jämförde med de andra delarna på honom idag, så var framdelen något stelare. Inte konstigt med den smällen han har fått, men ändå. Han fick el i hela bogen och lite kopplingar i länden + framdels-, rygg- och bakdelsmassage (om jag minns rätt), och det var ganska gött, sa han. Han fick såklart el över området där han blivit sparkad, så förhoppningsvis är den snart borta (och läkt). 
 
Leikan då. Han blev glad när han såg att Annie kom. Det är alltid goda nyheter, tycker han. För då får han all uppmärksamhet. Eftersom det blåser halv storm ute idag så var han lite stirrig och hade inte riktigt tid att slappna av förrän efter ett tag (det är jobbigt att ha koll på allt!). På honom körde vi el i länden och genom lumbosacral-leden + rygg- och bakdelsmassage. Jag har ju tyckt att han har varit så förbannat stel under vintern och för någon vecka sedan. Så jag har misstänkt att de kan vara något tokigt uppe i bäcken/knä. Efter behandlingen så hade han mer rörlighet i de området, men det var ändå inte hundra. Så vi ska försöka hålla igång den där bakkärran lite mera.
 
Resten av dagen blir det vila för båda grabbarna och även i morgon. Kanske blir en liten promenix eller något, beroende på hur avslagna de är. Jag själv ska sitta och plugga resten av dagen, så att den biten håller sig kontrollerad i alla fall! 
 
De nya, gröna gräset, är de godaste gräset!
Ellen - tävlingsryttare

Skönt att båda är igenomgångna ! :)