Sjöhästarna 🐋

Igår var Bella och jag vid sjön med Leikan och Duggis (Fagurs favorit shettisdam). Det var en upplevelse! För oss alla! Det slutade med att Bella, jag och Leikan var blöta om fötterna och Duggis var genomblöt.... Hon blev liksom en sjöhäst helt plötsligt. 

Det krävdes dock en del övertalning för att hon skulle kliva ner från strandkanten, så jag fick sätta in mina resurser. Slängde upp Bella på Leikan som snällt går ut i vattnet med henne, och jag glider upp på shettisdamen och skänklar, pekar med pisken och vägleder. Så går hon i och inser att det är för tusan helt underbart i vattnet! Hon skvätter, doppar hela huvudet och blåser bubblor och där efter lägger hon sig. 

Efter att hästarna hade svalkat sig, så var det full fart hem. Att de alltid ska bli så jäkla taggade efter ett dopp i det blå! 

Härlig kväll i busigt sällskap! Perfekt energipåfyllning inför kommande vecka!


Fredagsmyyys

En fredagskväll kan inte bli bättre än så som den har varit ikväll. Blev en runda på cirka en timme, massor med skritt i skogen och frisk trav på vägarna. Båda frustade glatt och nöjt och det var väldigt kontrollerbart nästan hela tiden. De va någon gång som Leikan tyckte att nä nu jäklar, tar vi galopp! Och de sa bara wrooooom. 
 
Men båda såg väldigt nöjda ut när vi kom hem. Jag också för den delen. Dessa killar! Vad hade jag varit utan dom? Vem hade jag varit?
 
 
 
 

Tølthester Hrafn di Flex

Har haft den nya sadeln hemma nu i drygt en veckas tid. Och jag är så nöjd av vad jag har upplevt hittills!!
 
 
Det är då en Tølthester Hrafn di flex, den är drygt ett år gammal. Hittade den på blocket! Så de är första gången på länge som jag inte köper en helt ny sadel. Vuxenpoäng till mig ändå! 
 
Har provat just denna sadeln på Fagur, Jenny har en och den låg verkligen bra på honom. Den är kort och den var helt okej till mig också. Jennys är 16,5 och min är 17". Hade klarat mig på 16,5 egentligen, men hittade denna till ett bra pris så de fick bli 17, jag får reda ut de helt enkelt! 
 
Den är enkelkåpad och har bra med benstöd och sätet är lagom djupt. Man sitter där man ska och det är alltid trevligt, särskilt på unghästar, haha! Ville ha en bomsadel till Fagur av den anledningen att jag vill känna mig stadigare på honom, för hans skull. Och han känns betydligt lugnare och stadigare och tar hjälperna på ett annat sätt. Det är inte så mycket dubbla signaler längre nu, haha!
 
Den ligger på cirka 14.900 i nypris och finns att köpa hos Hestbolaget (vad jag vet), om man inte köper den begagnad då. Det går att byta koppjärn själv och den ligger bra på de flesta hästar.
 
Har testat att lägga den på Leikan också och den funkar där också. Skönt att kunna byta av med den bomlösa på honom också, även om det är den han är mest bekväm i! 
 
De enda jag inte riktigt gillar är att den är latexstoppad... Hade gärna haft den ullstoppad. Men man kan inte få allt! 
 
Än så länge är jag väldigt nöjd!
I skrivande stund har jag inga egna bilder, men får ta tag i det! Så stå ut!