Fick en spruta...


Det blev en spruta ändå, smärtstillande och kortison. De smärtstillande skulle vara någon timme sen kommer de att göra ganska ont (ja, de kan jag börja konstatera). Fick alltså en spruta in i leden. Ganska läskigt, kikade faktiskt lite grann.... Hoppas att de släpper nu. Även om de kunde ta ett tag. Läkaren jag träffade va super trevlig och mycket tillmötesgående och han frågade även om min andra skada och kollade över den. De är service! 

Men eftersom jag har haft mitt problem så pass länge så får vi se om de räcker med en sprutbehandling. Vi skulle höras igen om 6-8 veckor. 

Då är det vår på allvar.

Nu ska jag sova ett par timmar. Har dessutom lite feber (high five!) så.... Horisontellt läge då.

Dags för ortopeden

Det är dags för mig att åka till ortopeden idag och en del av mig är väldigt nervös och en del av mig fattar (som vanligt) ingenting.
 
När jag fick hem min kallelse så är den lite luddig om vad jag faktiskt ska göra. Om det är en undersökning bara, eller att dom faktiskt ska ta tag och göra något... Antingen spruta i leden eller öppna och skära. Oavsett vad de ska göra av de där alternativen så är det skitläskigt! Det är alltså den delen jag är jättenervös över.
 
Eftersom det är högerhanden så kommer jag att bli duktigt handikappad ett tag framöver om det blir någon behandling.
 
Problemet jag har (förutom den delen av handen som Leikan råkade trampa på förra året) sitter i höger ringfinger. Och är ett så kallat triggerfinger. Det innebär att fingret (eller tummen) hakar upp sig i ett böjt läge, och när låsningen släpper (när man försöker räta ut fingret) så är det med en smärtsam knäpp. Antingen så är det senan blir för tjock eller senskidan för trång. Och ibland så kan man känna en liten knöl i höjd med knogen, under handen. Enkelt förklarat! Tycker att bilden säger mycket, den är för övrigt hämtad här.