Långtur i sol

Igår sken solen och fåglarna kvittrade så vi tog oss en långtur, hästis och jag. Blev inte riktigt den rundan jag hade tänkt, men det blev bra ändå! Leikan var nog lagom trött och han kändes ganska nöjd när han fick beta utanför stallet efteråt. Det var en såndär må bra-sväng.
 
Jag har träningsvärk idag, kan jag lugnt säga! Två timmar i en sadel man inte riktigt är van vid... de säger sig självt va?

Tølthestar Tönn Gel

 
 
 
 
 
Bilderna ovan är från igår (och de är mamma som har fotat, så ni får ta de som de blev, tack mamma!) och vårt första pass med en ny sadel. Provred exakt denna i veckan och jag var ganska såld redan då... Nu har jag fått låna hem den och vi ska testa den i lugn och ro ett par dagar innan jag bestämmer mig. Men jag är ganska såld redan faktiskt!
 
Det är alltså en Tönn Gel från Tølthestar, det vill säga en bomlös sadel. Den ligger som en smäck och är verkligen jätte skön! Trodde att folk överdrev när de säger att man sitter som i en fåtölj men det känns verkligen så. En sadelfåtölj liksom! Jätte skönt!
 
De enda jag inte gillar är att att den har en enkelkåpa och att man måste ha stigläderna på utsidan. Är lite allergisk mot märkerna de blir efter stigläderna och att de kommer synas + att inget av mina schabrak eller min vojlock passar den. Så nu blir det gelpadd ett tag framöver!
 
Men jag förlåter den för de bristerna för att Leikan känns helt fantastisk under den här sadeln! Han har aldrig känts såhär avslappnad. Han söker stöd och ger efter i nacken och jag känner igenom sadeln när han trycker ifrån med bakbenen. Han vågar liksom ta i mer med hela kroppen på något sätt, vilket är fantastiskt. För jag vill ju att han ska jobba med hela kroppen! :)
 
Har testat alla gångarter idag och den gångart jag känner mest skillnad i är traven, där han alltid har kört upp huvudet och spänt sig och sprungit fort fort fort. Medan han tar det lite mer med ro, tar tid att hitta lite balans och sen vänta på mina signaler, vilket är fantastiskt. En otroligt stor känsla. Galopp tycker jag är svårt att jobba honom i, men de kommer med bärigheten senare. Testade tölten också, och tja... tölt är svårt. Särskilt när vi inte har töltat alls mycket senaste tiden. Så bärighet och styrka kommer att komma bättre. Han är spänd och hög i nacken meeeeen jag tror att de kommer att lösa sig med tiden. 
 
Det känns som att vi är på rätt spår! En stor sten har släppt i bröstet nu. Vi kanske kan börja träna lite mer på allvar nu? Håll tummarna!