Eventuella dåliga nyheter

Red mitt lakritstroll igår. Han är superfin MEN.
 
Det är något som är fel.... 
Har varit kluven för att dela med mig av detta länge nu. Men känner att jag behöver skriva av mig lite, för det är en väldigt stressande tanke som bankar hela tiden i skallen. Och jag är sjukt orolig och ledsen om det nu är så att han har ont. 
 
Han lyfter inte vänster bak ordentligt och slår i tån i backen med jämna mellanrum. Han började med det för ett par månader sen, att slå i tån alltså. Men reflekterade inte mer över det då han var lite lång i hovarna då och slutade när han hade blivit omskodd. Men så har de återkommit mer och mer. Och när vi red för Jóhann så frågade jag honom om det och ja, han sa att jag inte skulle undvika det utan hålla koll på det.
 
Och nu tycker jag att jag märker av det under varje ridpass. Först tänkte vi ju att det kanske bara var slarv och att det skulle försvinna när han stärkte sig och började tänka på de där bakbenen. Men inte...
 
Så jag har tagit kontakt med en equiterapeut som jag hoppas ska kunna komma väldigt snart. Hittar hon inget så blir det ett besök till klinik. 
 
Varför jag inte har tagit de på sådär jätte stort allvar förrän nu är helt enkelt att han har varit så pigg och framåt och arbetsvillig. Men nu i efterhand så vet jag ju att Islandshästen i sig är väldigt lurig. Dom biter oftast ihop, tills de stupar, ungefär. Eller tills de är så pass illa tills de inte finns något att göra. Våra små kämpar. Han har verkligen inte visat att något har varit galet.
 
Jag vet ju faktiskt inte om det är något fel på honom, kanske är det "bara" en muskulär grej som går att lösa med lite laser och massage. Hoppas verkligen det. Men jag kan inte låta bli att oroa mig.
 
Ibland är det inte roligt att ha häst... 
Men han förtjänar det allra bästa och ska få den behandling han måste ha för att må bra. Så är det bara! Det är han verkligen värd. Min gose. Känns inte alls roligt för tillfället...
 

Perfect Heel

Testade rida med mina vikter på hälarna från PS of Sweden idag. 
 
Hade faktiskt inte sådär jätte höga tankar om att det skulle funka som jag hade önskat, faktiskt. Men jäklar vad paff jag blev. Kan säga att jag blev mycket positivt överraskad! Har egentligen inga problem i skritten att ha långa ben och sänka hälarna ordentligt. De är när vi börjar jobba som jag drar upp skänklarna och spänner benen, och även då när vi ökar tempot, trav och galopp. 
 
Men idag blev jag så sjukt medveten om vart jag hade mina ben och vad jag gjorde med dom. Traven låg dom stilla och stadiga, men jag blev som mest överraskad när jag galopperade. Lät honom sträcka ut över ängen i mellan tempo och jag sneglade ner på mina ben, framförallt vänster skänkel som gärna brukar flyga runt. Vet ni? Den låg så sjukt stilla så jag tappade hakan. Haha.
 
Så jag är super nöjd! Verkligen! Ska bli jätte spännande att fortsätta träna med detta hjälpmedel och se om de förlänger mina ben något. 
 
Rekommenderar dessa varmt, för dig som gärna dra upp benen och spänner dig!