Flytt, nytt jobb, ny start

Det är så otroligt klyschigt, men what the heck! 
 
Som rubriken lyder så är det verkligen så. Med de nya året kommer även flytt och nytt jobb in i bilden och ingen är mer taggad än jag!!! Det ska bli fantastiskt roligt att byta ut klirrande flaskor, långa dagar, hårda golv, tokiga kunder, och arbeta röven av sig till ännu längre dagar utomhus, frisk luft, häst och ponnisar, ridning och allt vad det innebär!
 
Jag var på arbetsintervju i slutet på november och samma kväll fick jag besked att jag hade fått jobbet. Jag sa upp mig från Bolaget redan dagen efter, och idag, den 30/12 var min sista arbetsdag där. Både sorgligt och allt sånt där, men som sagt, jag är så jäkla taggad inför de som ska komma! 
 
Jag har fått jobb på Dunebo Ponnylekis & Turridning, från och med den 5/1. 
Jag tror att ni kan höra på namnet vad jobbet kommer att innebära på ett ungefär. 
 
Gården ligger ungefär en timme hemifrån, så i Blekinge kommer vi att stanna ett tag till. Och det känns väldigt bra att de är så pass nära hem om det skulle hända något eller om man har lite tid över. Och det är nära för familj och vänner att komma och hälsa på. 
 
Leikan flyttar givetvis med!
 
Ni kan läsa mer om Dunebo på hemsidan här; Dunebo

Fryser ihjäl

Ja, idag fryser hon här, på tok för mycket!!

Jos har varit här och vi gick en runda här hemma, och både Towa (med dubbel v) och Leikan fick gå med och vi hann prata av oss en hel del! Alltid roligt att träffas och vi har alltid så mycket att prata om. Ibland blir jag nästan stressad för att de är så mycket jag vill prata om! 

Nu ligger jag nerkrupen i soffan och fryser snart ihjäl! Trots täcke, tofflor, underställ med mera så går de trögt med art få upp värmen alltså. Tvi!

Leikangull hade ingen bra dag idag. Frusen och öm så traskade han på sakta bakom oss, men när han hade blivit varm så piggnade han till! 

Ville bara säga hej, ska återgå till att försöka bli lite varm!

Ja vi har fått snö här nu. Hoppas att de försvinner till nästa söndag!

Lägger in en somrig bild. Mamma Silfra, Leikan och lille bäbis Reifan ❤️

Olika benlängd

Här kommer ännu ett inlägg som inte riktigt handlar om det vanliga. Hoppas ni tycker att de är intressant! :)
 
En vanlig "åkomma" bland vår befolkning är olika längd på benen.
Alltså att ena benet är längre än det andra. Känner ni igen er?
 
Ingenting som man har två av på kroppen är symetirska. Till exempel händerna, fötterna, ögonen, benen, armarna, öronen, brösten osv. Alltid är den enda delen lite större, mer muskulös, eller av en helt annan form än den andra. Vilket jag tycker är helt logiskt, för ingen i den här världen är perfekt (om man nu inte tar till kirurgiska ingrepp och ändrar på saker och ting).
 
Om vi ska återkomma till olika benlängd då. 
Oftast så vet en del om att det är olika längd och kan då göra något åt det, om man nu gör det. Jag kan säga att de allra flesta är olika i benen, utan att veta om det! Och det är enkelt att hjälpa kroppen då, genom ett enkelt knep.
 
>> Lägg i en sula i skon under foten på de benet som är kortast!
 
Men hur vet man då, om man är en av dom som har ett kortare ben?
Snegla ner när du går. Gå inte upp och gå nu för att kolla, då kommer du att gå som du ska. Men tänk på de när du kanske är ute och går och har farten uppe. Hur beter sig fötterna då? Är det en fot som vinklas lite utåt och du liksom vinklar ut benet i en halvcirkel när den andra foten är i marken? Benet som du vinklar ut är då längre än de andra! För det får inte plats när de korta benet är i marken och måste då vinklas ut.
 
När du står stilla, utan att tänka på det nu! Står du på bägge benen, eller vilar du på en fot mer än den andra? Den foten som du står mest på, det är de kortaste benet. De längsta benet får helt enkelt inte plats när du står rakt upp och ner och då vill kroppen lägga all vikt på de korta benet för att kunna böja de långa.
 
Du kan också stå rakt upp och ner, och med hjälp av en vän och en bok kolla om det blir någon skillnad. Oftast så brukar man känna att man vill lägga mer vikt på de ena benet, lägg då boken med "omslagssidorna" mot varann och lägg en bunt av sidorna i papper under foten som du vill stå på, börja med en halv centimeter sidor ungefär. Vill du fortfarande lägga vikten på de benet? Då lägger man till ytterliga fler sidor och när man börjar känna sig jämn, så är det de centimeterna som bokens sidor består av, de mått på inlägg du behöver ha i sina skor! Och det är alltså den foten du har sidorna under, som är ditt korta ben.
 
Mitt vänstra ben är kortare än det andra, och jag har haft stora problem i ridningen med detta, då mitt vänstra ben har haft betydligt svårare att hålla till och ligga mot sadeln i trav och galopp. Fick tipset av min lärare då att korta stiglädret ett hål på den sidan. Och vilken skillnad det blev! Fick en helt annan balans och benet låg kanske inte lika still som de högre, men det var en betydligt stor skillnad och med lite träning så tror jag att de blir super!
 
Är det något ni funderar över eller vill fråga om så är det helt okej att lämna en kommentar eller skriva ett mail till mimmiblomberg@hotmail.com :)