Killen som kompenserar

Lät min häst ha sitt regntäcke på sig över natten. Så när jag kom idag, så va det mörkblåa täcket inte mörkblått längre. Utan smutsgrått. Ungefär.

Tänkte ändå att han inte är sååå smutsig eftersom han hade täcke på sig. Om jag fick äta upp de eller? Undrar om han någonsin varit så smutsig?! Ben, huvud, mage, man & svans! Piggborsten fick kämpa kan jag säga..


Äntligen har vi fått en diagnos!

Socialstyrelsen tillkännagav nyligen en upptäckt av en potentiellt farlig substans i hästars tagel.

Substansen Amobacter Equui har kunnat kopplas till följande symptom hos främst kvinnor:
- Minskat intresse för att laga mat, städa och hushållsarbete i allmänhet. 
- Minskat intresse för att bära make up, vackra kläder och högklackat. 
- Bristande intresse för att spendera pengar på t ex hemmet och bilreparationer före det att ”älsklingen har ny utrustning såsom skydd, sadel, täcke och grimma samt förnödenheter som hö, kraftfoder och diverse tillskott.”

 

Amobacter Equui leder ofta till att infekterade personer tillbringar många timmar hemifrån och vidare till utmattning vilket kan leda till minskad fysisk kontakt med andra människor, i synnerhet äkta män/makar.

Amobacter Equui är starkt beroendeframkallande och jakten på ytterligare objekt med tagel kan leda till flocktänkande likt chipsreklam ”du kan inte bara ha en”.

Observera!
Om du kommer i kontakt med kvinnor infekterade av denna substans, var förberedd på att prata om hästar i timmar.

Socialstyrelsen varnar: Hästar är dyra, beroendeframkallande och kan påverka kvinnors goda omdöme.

 

Texten är hämtad här
;)

DAGENS RIDTUR!

Längesen de va ett sånt här inlägg!
 
Vissa dagar önskar man att man har mer än en häst att rida, idag till exempel. Nu har jag ridit min häst för dagen. Vad ska jag göra nu? Jo vänta tills i morgon med att rida igen. Jätte drygt ju. Haha!
 
Idag körde vi en runda på 25 minuter ungefär, travade mest på lite längre tygel så att han sträcker ut den där kroppen lite grann. Lite galopp från skritt också, han är väldigt lyhörd på att öka måste jag säga, dock så fungerar bromsen SÅDÄR. Så det blev en del övergångar också. Och många halter. 
 
Lullade runt lite på åkern bakom stallet, en svagt sluttande backe har vi där, så han fick helt enkelt jogga uppför och skritta ner lite samlat, flytta och böja lite. Så fort vi kommer ut på en äng eller fält så blir han som en liten slingrig mask, han är överallt. Så blev det en galopp uppför också. Bara för att de är härligt ;)
 
Sadeln kändes bättre idag! Men usch, vad dålig man är. Det är så konstigt, när jag rider barbacka så sitter jag bra i traven, men med sadel så är man överallt. HUR? Egentligen. De borde vara lättare med sadel...!
 
Jaja, öva öva öva.
 
Längtar tills i morgon!